Potato (fehér) "A" tenyésztett gyöngy szál, 6,5-7 mm, kb. 39 cm

Raktárkészlet: 10 szál
Potato (fehér) "A" tenyésztett gyöngy szál, 6,5-7 mm, kb. 39 cm
22 320 Ft
A vásárlás után járó pontok: 223 Ft
szál
szál
A fotó illusztráció. Az itt megjelenített termékektől a megvásárolt termékek mind színűkben, mind mintázatukban eltérhetnek.

Értesítést kérek árcsökkenés esetén
Kedvencekhez
Ajánlom
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Részletek

 

 

Amit az édesvízi gyöngyökről tudni kell

Az potato tenyésztett gyöngy a mesterségesen előállított igazgyöngyök egyik fajtája. A gyöngy ékkő koncentrikus héjakból épül fel, ez adja egyedi felszínét és fényét. Keletkezése egyes puhatestűeknek, kagylóknak és csigáknak köszönhető, ők választják ki a gyöngyház anyagot a szervezetükbe került szennyeződések, idegen anyagok elleni védekezésül. A tenyésztett gyöngyök történelme viszonylag fiatal, mivel ellentétben a halászott igazgyöngyökkel, csupán a XIX. század óta állítanak elő mesterséges úton gyöngyöt. Az édesvízi tenyésztett gyöngyök az 1950-es évektől kezdve jelentek meg a piacon. Mára Kína lett édesvízi tenyésztett  gyöngy előállítóként a vezető ország, de Japán is jelentős szereplője ezen piacnak. A gyöngyöket folyami kagylók állítják elő, Japánban az ottani legnagyobb tóban, Kínában pedig számos kisebb tó ad otthont a gyöngytermelésnek.

A potato tenyésztett gyöngy szál, mint ékszer gyöngy

A potato édesvízi gyöngy a formájáról kapta a nevét: nem szimmetrikus kerekded, mint egy krumpli. Az édesvízben tenyésztett gyöngyök remekül színezhetők tenyésztésük közben, ezért a klasszikus gyöngy árnyalatokon kívül, a gyöngyházfényt megtartva, több erőteljesebb vagy lágyabb divatos színben kapható, ezeket tarka, illetve multicolor gyöngy szálakként ismerjük. Mérete az 1 mm mérettől, a 10 mm feletti átmérőig változhat, a minőségi besorolásuk a kerek gyöngyökével azonos.

Az igazgyöngyből készült nyakék és karkötő a klasszikus elegancia hordozója, remek kiegészítője lehet az ünnepi alkalmaknak, sőt akár a menyasszonyi öltözéknek is.

Hasonló termékek
Adatok
Raktárkészlet
10 szál
Cikkszám
jtxpf657a