Ónix matt golyós szál, 4 mm, kb. 39 cm

Raktárkészlet: 64 szál
Ónix matt golyós szál, 4 mm, kb. 39 cm

Az ónixot már az ókorban is kedvelték: akkoriban amulettet és edényeket készítettek belőle, domborműveket véstek a nagyobb darabokba. Az ónix golyós szál, és a belőle készült ékszerek ma is népszerűek. Folytatás a lap alján ->

Gyöngy mérete (mm):
2 630 Ft
A vásárlás után járó pontok: 26 Ft
szál
szál
Értesítést kérek árcsökkenés vagy akció esetén.

A fotón látható terméktől a megvásárolt termék színárnyalatban némileg eltérhet. Ha több fotót is látsz a termékről, azok általában mutatják a lehetséges színárnyalat változatokat.
Kedvencekhez
Ajánlom
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

 

 

Amit az ónixról tudni érdemes

Az ónixot már az ókorban is kedvelték: akkoriban amulettet és edényeket készítettek belőle, vagy domborműveket véstek a nagyobb ásvány darabokba. A középkorban népszerűsége tovább nőtt: nyaklánc, kámea medál vagy gyűrűként ékesítette viselőjét, és ekkor kezdték a gyász kifejezésére viselni ékszerként. Leggyakrabban, mint gyöngy füzér jelent meg vagy kaboson ékkőként hasznosították. Mai kereskedelmi formája legtöbbször az ónix golyós szál, és a belőle készült ékszerek.

Elegáns, csillogóan fekete megjelenésének köszönhetően férfiak számára is jól felhasználható. Alkalmi viseletükhez például mandzsettagombot formáznak belőle. Ékszer, karkötő készítés céljából is vásárolják. Gyöngy boltokban ónix golyós szál formájában érhető el.

Az ónix, mint ásvány

Az ónix fekete-fehér párhuzamos sávos kalcedon. Ritkábban, de előfordul teljesen fekete változata is a természetben. A növekvő kereslet miatt a fehér-fekete sávos kalcedont gyakran színezik savas fürdőben; a hevítés során keletkező szénnek köszönheti egyenletes fekete színét. A mexikói és a török ónix néven kapható ásvány nem azonos vele, hanem sokkal puhább, színezett földpát.

Így találod meg nálunk

Ebből a 4 mm-es matt ónix golyós szálból készíthetsz egyedi ásvány nyakláncot, páros karkötő ékszert. Köztesdíszekkel, esetleg más ásványokkal kombinálva igazi egyedi darabok születhetnek belőle. A férfi karkötőkhöz keresd a különböző gyöngy-átmérőjű ónix golyós szál termékeinket webshopunkban.

Hasonló termékek
Adatok
Raktárkészlet
64 szál
Cikkszám
jdxg4monx
Vélemények
Legyél az első, aki véleményt ír!