Morganit golyós szál, 8 mm, kb. 39 cm

Raktárkészlet: 13 szál
Morganit golyós szál, 8 mm, kb. 39 cm

Varázslatos, a rózsaszín több árnyalatában tündöklő 8 mm átmérőjű morganit golyós szál ásvány füzér, az igazán romantikus ékszerek kedvelőinek.  Folytatás a lap alján ->

21 800 Ft
A vásárlás után járó pontok: 218 Ft
szál
szál
A fotó illusztráció. Az itt megjelenített termékektől a megvásárolt termékek mind színűkben, mind mintázatukban eltérhetnek.

Értesítést kérek árcsökkenés esetén
Kedvencekhez
Ajánlom
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Részletek

 

 

Amit berillekről tudni érdemes

A berill a színek gazdag választékában fordul elő a természetben. Hexagonális kristályszerkezetű, berillium-alumínium cikloszilikát. A víztiszta minőségű változatai drágakövek. A nemes berill drágakő legismertebb színváltozatai a smaragd és az akvamarin.

Erre használják manapság

A legjobb minőségű morganit ékköveket ékszerbe foglalják díszítő kőként.

A berillium kis sűrűségének köszönhetően, jó minőségű alapanyaga az űr- és repülőgép iparnak. Röntgensugárral megvilágítva átlátszó, azért e gépek ablak-anyagaként alkalmazzák.

A morganit golyós szál, mint ásvány

A rózsaszínű berill, a morganit mangánt tartalmaz, ennek köszönheti csodás pasztell rózsaszín árnyalatát.

Nevét a valaha élt leggazdagabb bankár, J.P. Morgan tiszteletére kapta, aki magánemberként rajongója volt a drágaköveknek és tekintélyes gyűjteménnyel is rendelkezett.

Természetes formájában halvány lazacszínűbe, narancsba hajlik a színe. Kevésbé ismert tény, hogy jellemző rá az úgynevezett pleokroizmus: ha különböző tengelyek irányában nézzük ezt az ékkövet, egy sötétebb, kékes-rózsaszín árnyalatát láthatjuk. Ezért a drágakő ékszerbe foglalásához a nagy kristályméreten kívül, az ötvös szaktudása elengedhetetlen az optimális színárnyalatot eredményező csiszolási irány meghatározásához.

Így találod meg nálunk

A Gem Morion ásványbolt kínálatában a kicsit rusztikus törmelékköves szál és a morganit golyós szál kapható, elsősorban divatékszer, például morganit ásvány karkötő fűzéséhez, de megvásárolható kész medálként is.

Hasonló termékek
Adatok
Raktárkészlet
13 szál
Cikkszám
jdxg8mor