Calcopyrit (extra) dobozos ásvány (85)

Raktárkészlet: 171 db
Calcopyrit (extra) dobozos ásvány (85)

A fémesen csillogó, kék-lila-arany színárnyalatokban ragyogó, extra méretű kalkopirit dobozos ásvány a legszebb ásványgyűjtemények fontos része.  Folytatás a lap alján ->

1 720 Ft
A vásárlás után járó pontok: 17 Ft
db
db
A fotó illusztráció. Az itt megjelenített termékektől a megvásárolt termékek mind színűkben, mind mintázatukban eltérhetnek.

Értesítést kérek árcsökkenés esetén
Kedvencekhez
Ajánlom
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Részletek

 

 

Amit a calcopyritről tudni érdemes

E színpompás ásvány neve, a görög khalkosz és pyr szavakból ered, amelyek jelentése: réz illetve tűz. Az emberiség történetében összetételénél és előfordulásánál fogva meghatározó szerepe volt, a fémmegmunkálás egyik korai anyaga a vas mellett.

A kalkopirit dobozos ásvány

A kalkopirit a legfontosabb rézérc tartalmú ásvány, amely magmás vagy üledékes kőzet-folyamatokban alakult ki. Ez a kőzet egy tetragonális rendszerben kristályosodó szulfid ásvány, melyet gyakran egész telepekben találnak meg a természetes lelőhelyein. Keletkezése során gyakran alakul ki a felületén irizáló rész. A természetes ásványok színe mindig fémes, jellemzően zöldessárga vagy rézsárga, egyes példányokon kék és lila árnyalatokkal.

Így találod meg nálunk

A fémes csillogású kalkopirit dobozos ásvány többféle méretben kapható a Gem Morion ásványbolt kínálatában. Ragyogó színeivel kiemelkedik más forrásokból származó társai közül. Ásványgyűjtés hobbihoz ideális méretű, nagyobb példányait lakásdísz céljából vásárolják.

Hasonló termékek
Adatok
Raktárkészlet
171 db
Cikkszám
jdopcalc85