Akvamarin "A" golyós szál, 6 mm, kb. 39 cm

Raktárkészlet: 13 szál
Akvamarin "A" golyós szál, 6 mm, kb. 39 cm
Akvamarin "A" golyós szál, 6 mm, kb. 39 cm
Akvamarin "A" golyós szál, 6 mm, kb. 39 cm
Akvamarin "A" golyós szál, 6 mm, kb. 39 cm

Elegáns, pasztellkék árnyalatban ragyogó, A minőségű 6 mm átmérőjű akvamarin ásványgyöngy. Királynőhöz illő nyakék vagy karkötő fűzhető belőle. Folytatás a lap alján ->18 170 Ft
A vásárlás után járó pontok: 182 Ft
szál
szál
A fotó illusztráció. Az itt megjelenített termékektől a megvásárolt termékek mind színűkben, mind mintázatukban eltérhetnek.

Értesítést kérek árcsökkenés esetén
Kedvencekhez
Ajánlom
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Részletek

 

 

Amit berillekről tudni érdemes

A berill többféle természetes színben bányászott féldrágakő. Kristályszerkezete hexagonális, berillium-alumínium cikloszilikát. A víztiszta minőségű változatait hívjuk drágaköveknek, melyeknek egyike az akvamarin. A nemes berillek második legismertebb színváltozata a smaragd az akvamarin ásványgyöngy után.

Erre használják manapság

A legjobb minőségű akvamarin ásvány számos híres ékszertervező remekművének kedvelt alapanyaga. Ékszerkészítés során leggyakrabban nyolcszögletű lépcsőzetes csiszolással alakítják ki a drágakő formáját, mely egyaránt kiemeli csillogását és védi a sérülékeny ékkövet a törésektől.

Egy érdekesség, amit nem biztos, hogy mindenki tud: a berilliumot az említetteken felül alapanyagként használja többek között az űr- és repülőgép ipar; e gépek ablak-anyagaként alkalmazzák, mivel röntgensugárral megvilágítva átlátszó.

Az akvamarin, mint ásvány gyöngy

A kék többféle árnyalatában tündöklő berill, az akvamarin vasatomokat tartalmaz a kristályrácsában, ennek köszönhetően színe a tenger számtalan árnyalatában pompázik a sötétebb kéktől a türkizen keresztül a halvány vízkékig.

Nevét a latin aqua (víz) és mare (tenger) szavak után kapta, utalva tengervíz-szerű árnyalataira. A legenda szerint a hableányok tengerfenéken őrzött ládáiból származik, ezért tekintik a tengeren utazók a szerencsekövüknek.

Más berillekhez hasonlóan jellemző rá az úgynevezett pleokroizmus: ha különböző tengelyek irányában nézzük ezt az ékkövet, más-más árnyalatát láthatjuk. Ezen tulajdonsága miatt nevezik ún. kettőstörő ásványnak.

Így találod meg nálunk

A Gem Morion ásványbolt kínálatában a fűzhető ásványgyöngyök kategóriában, az ásvány gyöngyök golyós szálként, nyers ásvány szálban kaphatók, elsősorban divatékszer, például ásvány karkötő készítés alapanyagaként, de megvásárolható kész medálként és design karkötőként is.

Hasonló termékek
Adatok
Raktárkészlet
13 szál
Cikkszám
jdxg6aakva